Странице

12 фебруар 2013

У манастиру Подмаине обележен празник света Три Јерарха


У манастиру Подмаине обележен празник света Три Јерарха





У мансатиру Подмаине је бдењем и светом Литургијом свечано обележен празник света Три јерарха. Овај је празник посебно омиљен у манастиру Подмаине, јер овога дана прослављамо неколико јубилеја везаних за некадашњу и садашњу братију манастира.
Пре 17. година, на овај дан су замонашени архимандрит Бенедикт, дугогодишњи игуман манастира, сада игуман манастира михољска Превлака, монах Агатон Миловановић и блаженопочивши монах Захарија Живковић. Пре две године, на данашњи дан је замонашен и монах Григорије (Лакић), који је добио име по св. Григорију Богослову, а крштен и у ред православних уведен брат Јован Бојовић који од тада помаже при манастиру. Такође је имендан прославио и јеромонах Василије (Стојановић), сабрат манастира. Литургијом је началствовао архимандрит Бенедикт уз саслуживање јеромонаха Рафаила и Василија, као и јерођакона Јована из манастира Стањевићи и Серафима, сабрата манастира Подмаине. Празник су својим појањем увеличале и сестре манастира Рустово. На бденију се народу обратио садашњи игуман, јеромонах Рафаило, док је на Литургији народу реч рекао архимандрит Бенедикт.

Проповјед јеромонаха Рафаила (Бољевића) на бдењу уочи света Три Јерарха, 11.02.2013. у манастиру Подмаине

Проповјед архимандрита Бенедикта (Јовановића) на литургији на света Три Јерарха, 12.02.2013. у манастиру Подмаине

Здравице након трпезе љубави на света Три Јерарха које су одржали јеромонах Рафаило, а након њега и архимандрит Бенедикт, 12.02.2013. у манастиру Подмаине.

Нема коментара:

Постави коментар